Resplan
23-28e Juli 2024

 
Dag 1

Avresetid från karlstad välsviken 07.00.
Restid: ca 12 timmar.
För dom som bor söder ut finns självklart möjlighet att ansluta efter vägen.
Första dagen på resan kommer att vara en transportsträcka där målet är att ta sig in i Tyskland där resan börja på riktigt. Det kommer att bli mycket bilkörande denna dagen och vi har valt att köra igenom Danmark och staden Kolding sedan vidare ner mot Flensburg. Detta gör att vi slipper den dyra färjan mellan Rödby- Puttgarden samt att vi får köra en bit autobahn på vägen ner till Hamburg där vi kommer att spendera första natten.

dag 2

Avresetid från hotellet 10.00
Restid: ca 4 timmar
Andra dagen kommer vi att ta oss ifrån Hamburg till den fina lilla staden Braunlage som ligger i ett stort naturreservat. Innan vi anländer till hotellet kommer vi att besöka Brocken som är en utsiktsplats över naturreservatet. Vi avslutar dagen med eventuellt en sväng ute på byn och spenderar natten på The Hearts hotel och vilar upp oss inför en äventyrsfylld tredje dag.

dag 3 

Avresetid från hotellet 10.00
Restid: ca 3 timmar 30 min
Under den tredje dagen kommer vi att utforska under jorden i en grotta som heter Barbarossehöhle, där vi kommer att få bli guidade och ta del av dess historia och uppkomst. Turen varar i ca 60 minuter och varmare kläder rekommenderas då det är ca 9 grader i grottan.
Efter Grottbesöket kommer vi att ta oss till Kyffhäuser som ligger alldeles intill och titta på bland annat en ruin av ett kloster och flera andra monument med historisk innerbörd.
Efter lite äventyr så kommer vi att sätta oss i bilarna och röra oss mot Heide spa hotel som ligger i Bad düben och som kommer att ge möjlighet till både spa och relax och där kommer vi att tillbringa vår tredje natt.

dag 4

Avresetid från hotellet 09.00
Restid: ca 4 timmar 30 min
På vår fjärde dag av resan så kommer vi att ta oss vidare in i Polen där vi kommer att ta del av andra världskriget och dess historia. Vi kommer att anlända till Miedzyrzecki runt klockan 12.00. Detta var en strategisk punkt under andra världskriget där det finns väldigt mycket kvarlämningar i form av bunkrar, över 30 km tunnlar, stridsvagnar, kanoner m.m. Här kommer vi att gå in i en bunker och ner under jorden i en vandring bland tunnelsystemet som binder samman alla bunkrar. Den guidade turen kommer att ta ca 3 timmar så varma kläder, en matsäck och något att dricka är att rekommendera.
Efter detta äventyret så åker vi ca en timme till hotellet Alma med & spa i staden Barlinek där vi spenderar natten och även här finns möjlighet till spa och relax.

dag 5

Avresetid från hotellet 10.00
Restid. 4 timmar 30 min
Vi åker ifrån Barlinek till Gdansk, och där har vi hela dagen på oss att upptäcka staden och dess sevärdheter. Vi löser parkering för alla bilarna och lägger in lite tid för att vara impulsiva. Vill man strosa runt i stan på egen hand så går det bra också!
Avresa från Gdansk med färja till Nynäshamn kl 18.00. resan tar ca 18 timmar Så det betyder att vi spenderar natten på färjan, alla får en egen hytt som ingår i priset.

dag 6

Målgång Nynäshamn!


 OBS! Mer information kan komma att tilläggas.

Adventure Run Sponsorer